ΚΙΝΗΣΗ
"ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Να σταματήσουν αμέσως οι πολιτικές διώξεις κατά του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητή Σωτηρόπουλου-Να καταδικαστεί για άλλη μια φορά από όλη την εκπαίδευση το συκοφαντικό κατηγορητήριο και η σκευωρία 151007
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ-ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ 290506 >>
Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 300906 >>
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ 260906 >>
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ Ανακοίνωση της Κίνησης-190906 >>

Να σταματήσουν αμέσως οι πολιτικές διώξεις κατά του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητή Σωτηρόπουλου-Να καταδικαστεί για άλλη μια φορά από όλη την εκπαίδευση το συκοφαντικό κατηγορητήριο και η σκευωρία

Στην ανακοίνωσή μας στις 19/12/2006, που καταθέσαμε εκ μέρους της Κίνησης στον εισηγητή του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αναλύσαμε τους λόγους των πολιτικών διώξεων του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητή Σωτηρόπουλου. Εκεί εξηγήσαμε ότι υπάρχει ένα αντιδημοκρατικό μέτωπο γραφειοκρατών εκπαιδευτικών που σαμποτάρει την μόρφωση στα ΑΕΙ καθώς επιδιώκει θέσεις και προνόμια χωρίς να έχει πραγματικά ψηλές επιστημονικές επιδόσεις. Αυτό το μέτωπο σαμποτάρει με διακομματικά δίκτυα πολιτικής επιρροής και επεμβάσεων κάθε προσπάθεια επαφής των Πανεπιστημίων με την σύγχρονη έρευνα και την αγορά εργασίας με όρους διαφάνειας και επιτίθεται σε όσους εκπαιδευτικούς παλεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι προσπαθεί να εξοντώσει εδώ και χρόνια τον καθηγητή Σωτηρόπουλο γιατί ως πρύτανης δημιούργησε τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής στο Πολυτεχνείο (ΠΣΕ). Τα ΠΣΕ αμφισβητούσαν το μονοπώλιο αυτών των δυνάμεων στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως συμβαίνει και με τα ιδιωτικά ΑΕΙ, και επομένως και την εξουσία αυτής της καθηγητικής γραφειοκρατίας που ελέγχει τα πανεπιστήμια.
Στο site της Κίνησης (www.kpad.gr) δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της 19/12/2006 καθώς και ένα κείμενο με ντοκουμέντα που ξεσκεπάζει το συκοφαντικό κατηγορητήριο και την σκευωρία της πρώτης αλλά και της δεύτερης παραπομπής του στο πειθαρχικό τον Φεβρουάριο του 2006. Τα δύο αυτά κείμενα εδώ και μήνες αποκάλυψαν σε όλη την εκπαίδευση την ποικιλόμορφη φασιστική βία που έχει υποστεί ο καθηγητής και όχι μόνο από το ιδιότυπο αυτό διακομματικό παρακράτος της εκπαίδευσης.
Ο καθηγητής Σωτηρόπουλος μετά την παράνομη, άδικη και βρώμικη απόλυσή του το 2003 και την επάνοδό του στο Πολυτεχνείο το 2005 λόγω της ακύρωσης της απόφασης, ανακάλυψε νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την παραπλάνηση του δικαστηρίου και την σκευωρία για την απόλυσή του. Τα στοιχεία αυτά έχουν κατατεθεί στον εισηγητή του πειθαρχικού μαζί με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που συνεχώς προστίθενται στην ανάκριση.
Θα σταθούμε ξανά σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα που υπογραμμίζει η παράνομη απόφαση απόλυσης του πειθαρχικού του 2003, ότι ο Σωτηρόπουλος δεν δίδαξε τάχα το μάθημα Τεχνολογία Παραγωγής Ι το Σεπτέμβριο του 1999 που δήθεν του είχε ανατεθεί. Αυτή η κατηγορία εκκρεμεί εκ νέου ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Το μάθημα όμως αυτό, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που βρέθηκαν αργότερα, δεν ανατέθηκε στην πραγματικότητα ποτέ στον Σωτηρόπουλο. Στα Χανιώτικα Νέα και στο φύλλο 10/8/1999 αλλά και στο Βήμα στο φύλλο 8/10/1999 (πατήστε εδώ) το μάθημα Τεχνολογία Παραγωγής Ι που υποτίθεται ότι ανατέθηκε στον Σωτηρόπουλο στις 28/6/1999 και για το οποίο απολύθηκε γιατί δεν το δίδαξε, προκηρύχθηκε να διδαχθεί από συμβασιούχο του ΠΔ 407/80! Κατόπιν στις 17/9/1999, τρεις ημέρες πριν αρχίσουν τα μαθήματα το Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου, βάσει της προκήρυξης, ανέθεσε το μάθημα Τεχνολογία Παραγωγής Ι σε συμβασιούχο διδάσκοντα του ΠΔ 407/80! Ο Σωτηρόπουλος έχει καταθέσει πλέον τώρα στον εισηγητή του Πειθαρχικού την επίσημη βεβαίωση του Πολυτεχνείου Κρήτης όπως και τα πρακτικά της συνέλευσης του τμήματος που αποδεικνύουν την προηγούμενη ανάθεση αλλά και το γεγονός ότι δεν του ανατέθηκε μάθημα ούτε και στο δεύτερο διάστημα που τον κατηγορεί η σύγκλητος του Μαίου του 2003 ότι δεν ασκούσε δήθεν τα καθήκοντά του. Μάλιστα βεβαιώνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2001 του είχαν πάρει το γραφείο και ότι δεν τον ενημέρωναν για οποιοδήποτε θέμα!
Σε μια δημοκρατική χώρα και σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν ελέγχεται από μια αντιεκπαιδευτική παρασιτική γραφειοκρατία η πολιτική παρέμβαση πρώτα απ’ όλα του υπουργού παιδείας και των οργανώσεων της εκπαίδευσης θα ήταν άμεση εξαιτίας των αμφιβολιών που λογικά γεννούν για την διοίκηση του Πολυτεχνείου τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αλλά και για την προστασία της πολιτικής δημοκρατίας στο ίδρυμα αυτό και στην εκπαίδευση συνολικά. Γιατί δεν χρειάζεται καμιά δικαστική απόφαση για να διαπιστωθεί από το ΥΠΕΠΘ αυτό που όλοι γνωρίζουν πια μετά την πλατιά δημοσιοποίηση από την Κίνηση του γεγονότος ότι δεν δόθηκε ποτέ μάθημα στον Σωτηρόπουλο και ότι επιπλέον κατηγορείται ακόμα και σήμερα και απολύθηκε για το ότι δεν δίδαξε ένα μάθημα που δόθηκε σε άλλον!
Η συνέλευση του τμήματος είναι προφανές ότι εξαπατήθηκε όπως και το πρώτο πειθαρχικό που απέλυσε τον καθηγητή. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην συνέλευση του τμήματος που ανέθεσε το μάθημα Τεχνολογία Παραγωγής Ι σε συμβασιούχο διδάσκοντα του 407/80 συμμετείχαν καθηγητές που στη σύγκλητο ψήφισαν την παραπομπή του Σωτηρόπουλου στο πειθαρχικό γιατί δεν δίδαξε το μάθημα που οι ίδιοι έδωσαν σε άλλον! Ένας μάλιστα από αυτούς είχε προκηρύξει το μάθημα αυτό ως πρόεδρος και επιπλέον συμμετείχε αργότερα και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που απέλυσε τον Σωτηρόπουλο! Και ενώ ο εισηγητής του Πειθαρχικού και η εισαγγελία Χανίων είναι ενήμεροι για όλα αυτά για πολύ καιρό οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι ενώ ο Σωτηρόπουλος διώκεται ακόμα πειθαρχικά.
Το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής δημοκρατίας στην εκπαίδευση που δημιουργεί η διαιώνιση των διώξεων του καθηγητή Σωτηρόπουλου από τη φαιοκόκκινη διακομματική γραφειοκρατία δεν καλύπτεται από τις μηνύσεις που έχει καταθέσει κατά των διωκτών του, οι οποίες δεν έχουν κριθεί. Η αλληλεγγύη προς το πρόσωπο του καθηγητή ταυτίζεται με την πάλη για την πολιτική δημοκρατία

Αθήνα 15/10/2007